Süt, főz, nem szakács

Variációk leveles tésztára

Vannak helyzetek, amikor gyorsan, mégis finomat és meleget szeretnénk összedobni. Ilyenkor nagyon jó, ha van egy csomag leveles tészta otthon, hisz fél órán belül illatos ropogtatni valót, desszertet, csemegét tehetünk az asztalra. Nemrég vettem friss csomagolt, nem mirelit tésztát, így alkalom kínálkozott tesztelni a lehetőségeket…

Fűszeres paradicsomos falatok

A tésztát a derelyevágóval apró négyzetekre (kb. 3×3 cm) vágtam. Mindegyiket megkentem tojássárgájával, rátettem egy-egy szelet koktélparadicsomot, megszórtam oreganóval és reszelt sajttal, és végül a frissen sült falatokkal megleptem a vizsgákra készülő lányomat…

Illatos almás táska

Ehhez az édességhez alapötletet Piazza Piazzatól vettem, de kicsit variáltam rajta.
A téglalapokra vágott tésztának egyik felének közepére jófajta házi baracklekvárt kentem, majd erre reszelt, fahéjjal és mézzel elkevert almát kanalaztam. Ezután a tészta másik felét szépen ráhajtottam és derelyevágóval felhasogattam, majd megsütöttem, végül mézzel “felfényeztem”.

Sodort köményes-sajtos

A tésztát csíkokra vágtam, sós tojássárgájával megkentem, reszelt sajttal és köménnyel megszórtam és pirosra sütöttem.
Ez a párom kedvence lett…

(Anyja)

2 thoughts on “Variációk leveles tésztára

Vélemény, hozzászólás?

Scroll To Top