Obazda

A müncheni Oktoberfest egyik legfinomabb csemegéje ez a sajtkrém, amit minden alkalommal lelkesen falunk a méretes korsóba töltött, finom csapolt sörök mellé. Jól csúszik rá az aranyszínű nedü! Idén is megyünk, gondoltam jól jön egy kis edzés előtte.
Az obazdát sok hagymával, retekkel, zöldélékkel, no meg sörpereccel fogyasztják. Ez is adta az apropóját a készítésének – mert a Lidl-ben most vannak bajor hetek és kapható sörperec, ami kb. 15 perc alatt megsüthető.

A bajor sajtkrémet érdemes előző este elkészíteni!

Hozzávalók:

20 dkg puha vaj
25 dkg minőségi camembert sajt
20 dkg puha sajt
2-3 fej vöröshagyma
apróra vágva
2 teáskanál pirospaprika
1 csapott tk. só
frissen őrölt bors
2 teáskanál
(őrölt) kömény
0,5 dl barnasör

A hozzávalókat langyos állapotban turmixgépben összekevertem (csak villával törve a család gusztustalannak nyilvánította), és a homogén masszát tálba kanalaztam, hagytam dermedni.
Másnap ettük frissen sült pereccel és sörrel öblítettük le.

Sok receptet átolvastam, érdekes hogy nincs benne túró, pedig mindig azt hittem. Ha valaki másként készíti, szívesen vennék ötleteket.

Vélemény, hozzászólás?